Om konkurransen

VELKOMMEN SOM DELTAGER I TI PÅ TOPP BERGEN!

Ti på Topp Bergen er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i god fysisk form. Aktivitetsperioden varer fra 1.mai til 31.oktober 2019, og du kan vinne flere flotte premier! Les mer lenger nede.

TURMÅLENE 

Turene kategoriseres i lette (grønne), moderate (blå) og krevende (rød). De grønne turene egner seg godt for de fleste som ønsker å ferdes i skog og mark, også barn. De blå og de røde turene kan variere i lengde og være både bratte og slakke. De fleste turene har flere mulige startpunkter og er som regel godt merket med eksisterende skilting. All ferdsel skjer på eget ansvar! 

Ønsker du å foreslå nye turmål? Husk at du kan gjøre det via appen. I app-menyen finner du nemlig alternativet "Foreslå turmål". Alle forslagene vil bli tatt med i planleggingen av neste sesongs Ti på Topp Bergen. 

HVORDAN REGISTRERE DINE TURER 

Turene registreres enkelt via Ti på Topp-appen som du laster ned på din mobil. Når du er på turmålet trykker du på "Sjekk inn" i appen og turen er registrert! I appen har du også veibeskrivelse, turbeskrivelse og kart hvor du kan se hvor du er til en hver tid. Når du er på toppunktet trykker du ¨sjekk inn¨, og da er turen registrert. 

Har du mot formodning glemt å sjekke inn turen din kan vi gjøre det for deg i ettertid. Send oss da en e-post med turmålet, dato og ca tidspunkt, så fikser vi resten.

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN 

 • Bruk anviste P-plasser 
 • Vis respekt for dyr og natur 
 • Ta med deg bosset hjem, både ditt eget og det du finner på veien 
 • Fra 1.april tom 20.august er det båndtvang. Husk at det i byfjellene og flere andre turområder er båndtvang hele året.  
 • Husk at bæsjeposer skal tas med hjem 
 • Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15.april til 15.september.  
 • Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar 

DELTAKERPREMIE OG ANDRE PREMIER  

Alle som besøker 10 eller flere ulike turmål får deltakerpremie. Er du 10 år eller yngre eller 70 år og eldre er premiekravet sju ulike turmål. Følgende andre kategorier premieres også:

 • Årets turgåer blir trukket ut blant alle som har oppfylt kravet til deltakerpremie
 • Årets superturgåer er den som har besøkt alle turmålene og gått flest turer totalt i løpet av sesongen
 • Sprekeste deltaker under 10 år: Den som har gått flest turer totalt i løpet av sesongen og som er født i 2009 eller senere
 • Sprekeste deltaker over 70 år: Den som har gått flest turer totalt i løpet av sesongen og som er født i 1949 eller tidligere 
 • Årets turbedrift er den bedriften som har flest turer i snitt pr deltaker fra bedriften

Alle turer må være registrert senest 31. oktober. Premiene hentes på Idrettens Hus, Brann stadion fra 1.november til 31.desember 2019. 

FOTOKONKURRANSE  

Årets turbilde kåres av innsendte bidrag som er kommet inn via appen, på nettside vår, samt bilder fra facebooksiden vår og bildene merket #tipåtoppbergen på instagram. Flotte premier vanker vinneren. Vi ønsker bilder i høy oppløsning og både i stående og liggende format.

TI PÅ TOPP FOR ALLE  
Ti på Topp Bergen ønsker å kunne legge til rette for fysisk aktiviteter for alle i innbyggere i Bergen. Vi ønsker å kunne stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser. Dette på grunn av at noen av Ti på Topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man velger hvilke av turmålene man kan klare og går disse minst ti ganger. Da har man rett på deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer.  

Påmelding skjer på vanlig måte; direkte på hjemmeside/app. Man kan også delta på lag som normalt.
 I tillegg må man sende en begrunnelse til linda.loland@bedriftsidretten.no innen 1. juli. Det er fullt mulig å starte å gå turer før man sender mailen. På resultatlista som ligger på hjemmesiden vil det ikke synes at man har klart kravet etter ti turer gått, men premiering blir det til alle som har klart sine ti turer. E-posten som nevnt over gjør at vi vet om de som har deltatt ut fra egne forutsetninger.   

#tipåtoppbergen  

GOD TUR!

Tilbake til hovedside